Mattias Andersson: Målet är minst en pallplats till i år

Förra tävlingshelgen körde Honda Racing Swedens Mattias Andersson hem årets andra pallplats. Siktet är inställt på att ta hem ytterligare pallplatser under årets två sista tävlingshelger. Första steget ska tas på Anderstorp kommande helg.

– Målet under de sex återstående heaten av säsongen är att ta minst en pallpalts. Helst en gång på varje bana.

Plats 3, 5 och 7. Tävlingshelgen i Karlskoga blev bra resultatmässigt för STCC-veteranen Mattias Andersson.

– Det blev en väldigt bra helg. Poängmässigt gjorde vi vår bästa helg den här säsongen med poäng i alla tre heaten, säger Mattias Andersson.

Totalt blev det 31 färska poäng att lägga till de 41 som körts hem tidigare under säsongen. Inför de två avslutande tävlingshelgerna är Mattias Andersson på plats nummer 8 i sammandraget. Målet är att kunna ta in ett par placeringar på de två avslutande helgerna.

– Avståndet till plats nummer 6 är inte så långt och det är den platsen som blir målet. Det viktiga för mig är att vi gör två bra helger. Mitt mål är att ta hem minst en pallplats till under de här sex racen av säsongen. Helst en gång på varje bana, säger Mattias Andersson.

Anderstorp är en klassisk bana där det körts Formel 1 under 1970-talet. Det är också Sveriges längsta bana.

– Det är en väldigt rolig bana att köra. Jag har kört där flera gånger genom åren men har ännu inte någon pallplats där när jag kört STCC. Jag hoppas att vi ska kunna ta vår första pallplats nu istället, säger Mattias Andersson.