Mattias Andersson: Vill avsluta med tre bra lopp under avslutningshelgen

Toppstriden i årets STCC är i stort sett avgjord. Men kampen om sjätteplatsen är fortfarande en öppen historia. Honda Racing Swedens Mattias Andersson har sitt sikte klart inställt.

– Målet är att köra hem de där poängen som behövs. Men det kommer att krävas tre bra race.

I Anderstorp körde Honda Racing Swedens Mattias Andersson hem 19 färska poäng och tog även en fjärde plats i ett av de tre heaten.

– Vi hade ett bra heat, ett okej heat och ett där vi hade en del otur eftersom jag blev påkörd, säger STCC-veteranen.

Målet är fortfarande att kunna ta hem sjätteplatsen. Avståndet dit är nio poäng inför säsongens avslutande tävlingshelg.

– Vi är tre man som slåss om den placeringen och konkurrensen är hård. Men det viktigaste för mig är att känna att vi gör en bra insats och får en pallplats i minst ett av racen, säger Mattias Andersson.

Mantorp Park har i årets säsong återigen fått inta positionen som finalarena. Det är också arenan som, rent geografiskt, ligger närmast Mattias Anderssons hemstad Linköping.

– Jag tror det blir en bra final och det brukar vara mycket folk. Mantorp Park är en bana som har lite av varje, den har långa raksträckor, snabba och långsamma kurvor. Det har gått bra för mig på Mantorp Park genom åren, det är ju lite av min ”hemmabana”, säger Mattias Andersson.