Mattias Andersson avslutade säsongen med flaggan i topp – körde hem två pallplatser

Målet inför finalhelgen var minst en pallplats för Honda Racing Swedens Mattias Andersson. Det målet överträffades med råge. På Mantorp blev det två andraplatser.

– Självklart är jag nöjd. Det kunde till och med ha blivit tre pallplatser om vi haft lite tur, säger STCC-veteranen.

De sista tre heaten i årets STCC-säsong är färdigkörda. För Honda Racing Swedens Mattias Andersson blev det säsongens bästa tävlingshelg.

– Det gick väldigt bra. Målet att var att hamna på pallen i något heat, nu var vi det 2 av 3 heat. Det kunde blivit 3 också om vi haft lite tur. Vi gjorde ett fantastiskt bra kval som bäddade för en bra helg, säger Mattias Andersson.

I kvalet blev det två andraplaceringar och en förstaplats, årets första heat med pole position. Heaten slutade med placeringarna 5-2-2.

– Även om det var bra att ta poäng blev jag lite besviken med att det bara blev en femteplats i första heatet. Sedan ledde vi ju också halva sista heatet. Självklart är jag nöjd, men som tävlingsmänniska vill man alltid vinna, säger Mattias Andersson.

De fina resultaten på Mantorp Park gjorde att man knappade in ett par placeringar i slutställningen och slutade på plats nummer 6. Honda slutade på en fjärdeplats i mästerskapsserien.

 – Det viktigaste för mig var att få en bra avslutning på säsongen. Att bli 6: a var också ett mål, så det är klart jag är nöjd, säger Mattias Andersson.

Mattias Andersson ser årets säsong som en väldigt produktiv säsong. Även om det inte blev en topp-5-placering.

– Det har varit en lång tävlingssäsong och man kör väldigt många heat. Det gäller att ta poäng hela tiden och vi hade lite för många nollor i början på året. Vi förlorade mot två stora team i serien, men vi lyckades med målet att bli ”best of the rest”, säger Mattias Andersson.