Mattias Andersson redo för att skriva historia

4-5 maj drar STCC-säsongen igång på Ring Knutstorp. Honda Racing Swedens Mattias Andersson visade att han är redo för en ny säsong genom att köra snabbast på den avslutande testkörningen på Knutstorp under torsdagen. 

Konkurrensen i årets STCC är en av de tuffaste någonsin med flertalet förare i absolut världsklass. Mattias Anderssons målsättning för säsongen är att vara med och slåss om prispallen varje helg på banan. Drömmen vore en topp-3 i SM-mästerskapen då han tidigare varit fyra som bäst. 

Att Andersson definitivt kan vara med och tampas om topplaceringarna visade han under torsdagen när han hade den snabbaste tiden på eftermiddagens testkörningar på Ring Knutstorp.

– Vi är ett gäng förare som varit med i några år. Samtidigt är det några unga namn som gör sin STCC-debut i år. Det är en spännande mix av juniorer och seniorer i år. Jag tillhör de senare som ska visa att gubbarna fortfarande kan, säger Mattias Andersson. 

Racinglegenden från Linköping kommer väl förberedd till säsongspremiären. Mattias Anderson kör samma Honda Civic Type R som förra året men inför den här säsongen har han och Honda Racing Sweden haft betydligt längre tid att förbereda sig och testköra bilen. 

Dock har vädrets makter den senaste veckan ställt till det för alla team på testkörningarna på Knutstorp med regn och torrt om vartannat.

– Det känns bra under förutsättningarna men det har varit ett par tuffa dagar för att genomföra de tester som du vill göra men så kan det vara och det är lika för alla förare och team, säger Mattias Andersson. 

Nytt för den här STCC-säsongen är att tävlingen sänds live på Sportkanalen och C-More för alla dem som inte har möjlighet att ta sig till Ring Knutstorp på premiären. 

För Andersson innebär premiärhelgen att han kommer skriva historia som den förare med flest STCC-starter någonsin.

– Det är alltid kul att slå rekord. Sedan hade jag förstås hellre slagit rekordet för flest segrar. Vi har kämpat länge och har mer erfarenhet än de andra vilket jag hoppas kommer att vara en fördel under året, säger Mattias Andersson.

 

För mer information kontakta

Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden 
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

 

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com