Det blev en ny seger för Honda och Mattias Andersson vid helgens STCC-tävlingar på Gelleråsen Arena. I och med segern blev Andersson den första föraren att köra hem två segrar för säsongen.

– Det är verkligen jätteroligt. Inför säsongen drömde vi om att vinna ett race. Efter åtta deltävlingar är jag den enda föraren som har vunnit två race, säger Mattias Andersson.

Mattias och Honda Racing Sweden passerade mållinjen i heat 2 som andra bil. Men när Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskades på grund av ett felaktigt avgassystem och därmed fråntogs segern fick Mattias Andersson möjlighet att kliva upp överst på prispallen för andra deltävlingen i rad.

– Jag tycker naturligtvis synd om Mikaela som kunde ha blivit historisk och som förare inte hade något med avgassystemet att göra. Samtidigt förstod jag att även hon troligtvis skulle bli diskad när domarjuryn gjorde bedömningen att hennes teamkollegor, som hade samma avgassystem, skulle diskas i det första heatet, säger Mattias Andersson.

I och med segern klättrar Andersson och Honda Racing Sweden upp till en sjätte plats i den totala mästerskapsställningen inför den näst sista tävlingshelgen 8-9 september på norska Rudskogen-banan.

Leder gör regerande rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson. En poäng före nuvarande STCC-mästaren Robert Dahlgren.